Ege Üniversitesi (EÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından bu yıl üçüncü düzenlenen “Uluslararası Ege Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Kongresi” gerçekleştirildi. Onur kurulunda Ege Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Mutluer’in yer aldığı kongrede, yurt içinden ve yurt dışından 115 lisansüstü öğrencisi çalışmalarını yüz yüze ve online olarak sundular. Kongrede yüz yüze sunumlar Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Konferans Salonunda, online sunumlar ise Google Meet üzerinden yapıldı.
14 oturum yüz yüze, 11 oturum online olarak düzenlenen lisansüstü öğrenci kongresinde oturumlar 15 dakikalık sunumlar ve her oturum sonunda yine 15 dakikalık tartışma bölümü olarak gerçekleştirildi. Açılış sunumunu Sosyal Bilimler Enstitü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Burcu Türkcan’ın yaptığı kongreye enstitüye bağlı programların anabilim dalı başkanları, akademisyenler, yurt içi ve dışından öğrenciler katıldı.
Kongrenin açılışında konuşan EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Bizler hep birlikte üniversitemizi yükseköğretim sistemi içerisinde daha yukarılara taşımak adına büyük bir değişim ve dönüşüm hareketi başlattık. Ege Üniversitesi, Cumhuriyetin ikinci asrında Türkiye’nin ilk kurumsal tam akreditasyon belgesini almış, öğrenci memnuniyetinde A Plus olmuş, tüm yükseköğretim kurumlarına örnek olan bir üniversite haline gelmiştir. Üniversitemiz, dijitalleşme hedefimiz doğrultusunda hayata geçirdiğimiz uygulamalar neticesinde, ‘Dijital İnovasyon İşbirliği Platformu’nun kurucu 8 üyesinden birisi olarak yer almaktadır. Ayrıca üniversitemiz, uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda, Azerbaycan ile Cumhuriyet tarihimizde ilk olan ‘Çift Diploma Programı’nı başlatmış ve bu yıl ilk mezunlarımızı verecek duruma gelmiştir. Erasmus dışında Türk Devletleri Teşkilatı’na üye üniversitelerle yapmış olduğumuz anlaşmalar ile öğrenci teşvikimiz başarılı bir şekilde sürdürülüyor. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde birçok alanda başlatılan bu gelişmelere ve değişmelere Sosyal Bilimler Enstitümüz de çok fazla katkı sağlamıştır. 3. Uluslararası Ege Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Kongresinin verimli geçmesini diliyorum” dedi.
“Üniversitemiz son 5 yılda önemli başarılara imza attı”
Ege Üniversitesinin son yıllardaki başarılarına değinen Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Mutluer, “Ege Üniversitesi, özellikle son 5 yıldır akademik ve idari anlamda çok büyük ilerleme sağlamıştır. Araştırma üniversitesi olma, eğitim ve öğretimde kalitenin tescillenmesi ve öğrenci odaklılık gibi başarılarımız var. Biliyoruz ki bu başarılarda Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın çabası çok önemlidir. Enstitü olarak, Rektörümüzün, Ege Üniversitesinin geleceği adına hedeflediği uluslararasılaşma ve dijitalleşme hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Enstitümüz, üniversitemizin uluslararasılaşma hedefleri kapsamında Özbekistan ve Azerbaycan Üniversiteleri ile lisansüstü alanda Çift Diploma Programı açma çalışmaları yapmaktadır. Yine Üniversitemizin dijitalleşme hedefi kapsamında enstitümüzde bugüne kadar yapılan tüm tezlerin tamamının dijital ve basılı kopyaları hazırlanmış ve kullanıma sunulmuştur. Aynı zamanda şimdiye kadar yapılan tüm Enstitü Yönetim Kurulu ve Enstitü Kurulu kararları yine basılı ve dijital olarak düzenlenmiştir. 2021 yılından bu yana Enstitümüze bağlı lisansüstü öğrencilerimizin de dosyaları dijital olarak tutulmaktadır. Tabi ki yine depomuzda bulunan arşivimizde basılı olarak da durmaktadır. Bunların önemli çalışmalar olduğunu düşünüyorum. Lisansüstü Eğitim ve Öğrenim Strateji Belgesi’nin hazırlanarak hayata geçirilmesi sayesinde lisansüstü eğitim kalitesi de artmıştır. Açılışını gerçekleştirdiğimiz 3. Uluslararası Ege Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Kongresi kapsamında lisansüstü öğrencilerimizin gerek tez konuları ile ilgili, gerekse farklı konularda hazırlamış oldukları bildirilerini dinleyeceğiz” diye konuştu.
Düzenleme Komitesi adına konuşan Doç. Dr. Burcu Türkcan ise, “Bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz bu geniş çaplı kongre kapsamında, daha önce düzenlediğimiz iki kongrenin ardından yurt dışı ve yurt içinden fazlaca bildirimler aldık. Puanları sıralamak, ödülleri değerlendirmek çok yoğun ve meşakkatli bir süreçti. Bu süreç boyunca bize çok yardımcı olan tüm hocalarıma teşekkür ederim. Bu süreçte büyük bir çaba harcadık ve aynı zamanda kongremizi her zaman yanımızda olan Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın ve rektörlüğümüzün destekleriyle gerçekleştirdik” dedi.
Üç gün sürecek kongre kapsamında Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli üniversitelerinden katılan lisansüstü öğrenciler; Edebiyat, Tarih, Filoloji, Uluslararası İlişkiler, İktisat, Müzik, Sanat, Arkeoloji, Sosyoloji, Psikoloji, Sinema, Turizm, İletişim, Spor, Siyaset, Reklamcılık gibi alanlarda hazırladıkları tezlerini ve özgün çalışmalarını sundular.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
GÜNDEM
02 Ocak 2025SPOR
02 Ocak 2025GÜNDEM
02 Ocak 2025SPOR
02 Ocak 2025SPOR
02 Ocak 2025GÜNDEM
02 Ocak 2025GÜNDEM
02 Ocak 2025